AMPERSAND&

Opleidingen Familie en Cultuur

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is ampersands-1.png

AMPERSAND& ontwikkelt en verzorgt opleidingen en workshops op het gebied van transculturele systeemtherapie. Daarin worden systemische principes gecombineerd met antropologische perspectieven, verbale met non-verbale werkvormen, en worden cursisten bewust gemaakt van hun eigen culturele bagage, en van de impact van migratie.

Het AMPERSAND& team bestaat uit: Anna de Voogt en Erica Siegers, beiden klinisch psycholoog-psychotherapeut (BIG) en erkend opleider van de NVRG, Hermine Klok, psychomotorisch en lichaamsgericht therapeut, Caroline Verheijde psychiater- systeemtherapeut , Kevser Gun en Tunc Tasliyurt, beiden psychotherapeut-systeemtherapeut .

In januari 2020 start onze Specialistische Module Transculturele Systeemtherapie, een module van 42 uur op 7 vrijdagen, van 10-17:00 uur. Data: 10/1, 17/1, 31/1, 14/2, 6/3, 20/3 en 24/4-2020.

Locatie: Keizersgracht, Amsterdam

Inhoud: 1 creëren van een veilige ruimte/klimaat van gastvrijheid, antropologische theorieën, 2 de therapeut zelf/ eigen culturele achtergrond en bagage, 3 taal/lichaamstaal en valkuilen in de interculturele communicatie, 4 familiecultuur en generaties, 5 migratie en het belang van her-inbedding, 6 religie en spiritualiteit, 7 toets en evaluatie/afronding.

Deze cursus is bedoeld voor systeemtherapeuten-in-opleiding, die hun basiscursus (120 uur) hebben voltooid en nog een of meer specialistische modules moeten volgen. Daarnaast kunnen systeemtherapeuten die hun opleiding al hebben afgerond (lid ST), maar op zoek zijn naar bij- en nascholing specifiek op het gebied van transculturele systeem-therapie de cursus volgen.

De cursus is erkend door de NVRG als Specialistische Module (42 uur)

“Het betreft een enthousiasmerend, gevarieerd en degelijk samengesteld lesaanbod met voldoende zowel actuele als oudere literatuur. Binnen de specialistische blokken is het een aanwinst, dat er expliciet meer transcultureel wordt gekeken en gewerkt.” Opleidings Advies Commissie van de NVRG

Mail voor informatie over deze opleiding:

ampersandopleiding@gmail.com

Hier vind u het inschrijfformulier voor de Specialistische Module Transculturele Systeemtherapie

Over AMPERSAND&:

Het &-teken wordt ampersand genoemd. Het symbool staat voor het woord “en”. Het wordt ook wel gebruikt om verbindingen en relaties mee aan te duiden. Wij benadrukken verbindingen en het bestaan van meerdere perspectieven naast elkaar:

universeel & cultuurspecifiek
systeemtherapie & culturele antropologie
verbaal & non-verbaal
bestaande kwetsbaarheid & impact van migratie
denken & doen