AMPERSAND&

Opleidingen Familie en Cultuur

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is ampersands-1.png

AMPERSAND& ontwikkelt en verzorgt opleidingen, trainingen en workshops op het gebied van transculturele systeemtherapie en diversiteit. Daarin worden systemische principes gecombineerd met antropologische perspectieven, verbale met non-verbale werkvormen, en worden cursisten bewust gemaakt van hun eigen culturele bagage, en van de impact van migratie.

Het AMPERSAND& team bestaat uit: Anna de Voogt en Erica Siegers, beiden klinisch psycholoog-psychotherapeut (BIG) en erkend opleider van de NVRG, Hermine Klok, psychomotorisch en lichaamsgericht therapeut, Caroline Verheijde psychiater- systeemtherapeut , en Roshenie Bhola, GZ-psycholoog-systeemtherapeut i.o.

In februari 2020 is onze Specialistische Module Transculturele Systeemtherapie van start gegaan.

In september 2021 is de tweede cursus van start gaan.

Data: 24/9, 8/10, 5/11, 19/11, 3/12, 17/12-2021 en 21/1-2022.

In januari 2022 zal de volgende cursus van start gaan, op 7 vrijdagen van 10-17:00 uur.

Locatie: Keizersgracht, Amsterdam. Kosten: € 1500.

Data (nog onder voorbehoud) 28/1,18/2,11/3, 1/4, 22/4, 20/5, 17/6.

Vanzelfsprekend houden we rekening met de coronamaatregelen die dan gelden

Inhoud: 1 creëren van een veilige ruimte/klimaat van gastvrijheid, antropologische theorieën, 2 de therapeut zelf/ eigen culturele achtergrond en bagage, 3 taal/lichaamstaal en valkuilen in de interculturele communicatie, 4 familiecultuur en generaties, 5 migratie en het belang van her-inbedding, 6 religie en spiritualiteit, 7 toets en evaluatie/afronding.

Deze cursus is bedoeld voor systeemtherapeuten-in-opleiding, die hun basiscursus (120 uur) hebben voltooid en nog een of meer specialistische modules moeten volgen. Daarnaast kunnen psychiaters, en systeemtherapeuten die hun opleiding al hebben afgerond (lid ST), aan deze cursus deelnemen. De cursus biedt ook bij- en nascholing aan systeemtherapeuten specifiek op het gebied van transculturele systeemtherapie.

Toelatingsvoorwaarde: voltooide basiscursus systeemtherapie

De cursus is erkend door de NVRG als Specialistische Module (42 uur). Daarnaast is de cursus geaccrediteerd als Bij en Na-scholing door de NVRG (40 punten) en door de NVvP (36 punten).

“Het betreft een enthousiasmerend, gevarieerd en degelijk samengesteld lesaanbod met voldoende zowel actuele als oudere literatuur. Binnen de specialistische blokken is het een aanwinst, dat er expliciet meer transcultureel wordt gekeken en gewerkt.” Opleidings Advies Commissie van de NVRG

Mail voor informatie over deze opleiding:

info@ampersandopleiding.nl

Hier vind u het inschrijfformulier voor de Specialistische Module Transculturele Systeemtherapie

Over AMPERSAND&: https://www.ampersandopleiding.nl/

Het &-teken wordt ampersand genoemd. Het symbool staat voor het woord “en”. Het wordt ook wel gebruikt om verbindingen en relaties mee aan te duiden. Wij benadrukken verbindingen en het bestaan van meerdere perspectieven naast elkaar:

universeel & cultuurspecifiek
systeemtherapie & culturele antropologie
verbaal & non-verbaal
bestaande kwetsbaarheid & impact van migratie
denken & doen

Kamer van Koophandel nr .: 76341232

Bankrekening
IBAN: 88ABNA0537622640

info@ampersandopleiding.nl