Over mijzelf

Ik groeide op in Indonesië, Nederland en Suriname, en studeerde onder andere in de VS. Door mijn eigen ervaringen met migraties en acculturatie raakte ik geïnteresseerd in  transculturele therapie.

Studie
Ik studeerde in 1978 af als klinisch psycholoog aan de Rijksuniversiteit Groningen. Van 1978 tot 1981 volgde ik psychotherapie- en gezinstherapieopleidingen in New York. In 1981 behaalde ik het diploma van de Postdoctorale Gezinstherapie opleiding aan het Ackerman Institute for Family Therapy in New York. Terug in Nederland voltooide ik in 1982 mijn postdoctorale psychotherapie opleiding in Amsterdam.

Werkervaring in de GGZ
In 1982 begon ik als psychotherapeut/systeemtherapeut bij het Dercksen Centrum in Amsterdam ( thans GGZ-In Geest), waar ik tot juni 2013 werkzaam was, later ook als opleider, supervisor en consulent interculturalisatie. Mijn aandachtsgebieden waren (en zijn) adolescenten, vrouwenhulpverlening, migrantenhulpverlening en interculturalisatie. Van 2012 tot 2022 was ik rapporteur voor het iMMO (instituut voor Mensenrechten en Medisch Onderzoek). Sinds 1981 heb ik een eigen praktijk. Ik ben gespecialiseerd in transculturele systeemtherapie.

Onderwijs
Van 1982-1986 werkte ik als universitair docent psychologie aan de Universiteit van Tilburg. Van 1993 tot 2008 verzorgde ik met een groep docenten het systeemtherapie onderwijs bij de Amsterdamse Psychiatrie Opleiding (APO), en vanaf 1998 tot 2010 gaf ik bij de RINO Noord Holland systeemtherapie onderwijs in postdoctorale psychotherapie-opleidingen en in de opleiding tot GZ-psycholoog. Nog steeds ben ik er gastdocent transculturele systeemtherapie. Daarnaast ben ik werkzaam als (leer-) supervisor en leertherapeut systeemtherapie. Ik ben mede-oprichter van het Collectief Transculturele Therapeuten (nu CTTO) en ben als opleidingscoordinator, opleider, en supervisor tot eind 2017 verbonden geweest aan het Marjon Arends Instituut, het opleidingsinstituut van het CTT.  In 2019 richtte ik met een aantal collega’s AMPERSAND& op, dat opleidingen en workshops ontwikkelt en verzorgt op het gebied van transculturele systeemtherapie.
Ik ben geregistreerd in het BIG register van psychotherapeuten en in het BIG register van GZ psychologen en Klinisch Psychologen

Samenwerking
Met een aantal collega’s vorm ik een netwerk ten behoeve van doorverwijzingen en waarnemingen tijdens vakanties.
Bij vragen rond medicatie werk ik samen met een psychiater.
Ik neem deel aan verschillende intervisie groepen.

Andere functies en lidmaatschappen
Ik ben aangesloten bij de volgende beroepsverenigingen:
NVRG (Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie) http://www.nvrg.nl/
NVP (Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie) http://www.psychotherapie.nl/
NIP (Nederlands Instituut van Psychologen) https://www.psynip.nl/

Overige informatie
Kamer van Koophandel nr. 34314171
BIG registratienummer psychotherapie 19025874616 (sinds ’89)
BIG registratienummer klinisch psycholoog/gz psycholoog 89025874625 (sinds ’99)
AGB praktijk 94003295
AGB zorgverlener 94003794
Het kwaliteitsstatuut van de praktijk ligt ter inzage in de praktijk.